Naam: Daniël Paalvast
Geboortedatum: 24-04-1987
Woonplaats: Zwolle
Interesse: Fotografie, Architectuur, Natuur, Piano, Outdoor, Vogels
 
Mijn interesse voor fotografie is begonnen op de middelbare school. In het creatieve vakkenpakket heb ik gekozen voor fotografie, waar ik uiteindelijk ook mijn eindwerkstuk over schreef. Ik was nog maar net begonnen in de donkere kamer, of de eerste digitale camera's kwamen op de markt. Niet veel later fotografeerde ik met een digitale compact camera, gevolgd door een digitale spiegelreflex camera.
 
Vanaf dat moment ben ik kritischer gaan kijken naar mijn eigen foto's en was ik niet snel tevreden met het resultaat. Vogels in vlucht, gebouwen met tegenlicht, door de enorme diversiteit aan mogelijkheden deed ik veel ervaring op. Langzaam maar zeker begon ik de vele functies van de camera te beheersen en werd het fotograferen een vak.
 
Toen mijn talent werd ontdekt door een ambitieuze wassenaarse projectontwikkelaar ben ik voor dit bedrijf begonnen met het fotograferen van projecten en architectuur. Grote projecten als de bouw van het Hilton Hotel te Den Haag waren de aftrap voor het fotograferen van architectuur. In de jaren die volgden fotografeerde ik zowel interieur als exterieur in de architectuur en werd ik gevraagd door verschillende bedrijven in deze sector.
 
Naast deze tak van fotografie, ontgaat de passie voor het buiten leven mijn lenzen niet. In mijn vrije tijd fotografeer ik veel onderwerpen die met de natuur te maken hebben. Ook natuur met al haar vormen, dynamiek en diversiteit biedt een scala aan mogelijkheden, waardoor fotografie mij blijft fascineren. 
 
Ik heb niet de illusie om de werkelijkheid zo realistisch mogelijk weer te geven; het is mijn bedoeling om zo mooi mogelijke beelden te maken en scenario's vast te leggen op mijn manier en zoals ik ze zie of graag wil zien. Ik probeer altijd een zo goed mogelijk origineel te krijgen, maar standaard krijgen mijn foto's een nabewerking die meestal bestaat uit: Levels, curves, kleurbalans, verzadiging of contrast. In enkele gevallen schuw ik ook overwogen beeldmanipulatie niet, zolang het maar binnen mijn eigen gevoelsmatige grenzen blijft.

Copyright © 2007-2023 DNLFotografie.nl | Development by Ligon IT Development